Hva er Aktiv på Dagtid i Akershus?

assets/Uploads/_resampled/SetWidth300-DSC11.jpg

Aktiv på Dagtid i Akershus er tilrettelagt, fysisk aktivitet på dagtid for alle som mottar en eller annen form for trygd eller sosial stønad og som er mellom 18 og 67 år.

Fysisk aktivitet som er viktig for deg!

Fysisk aktivitet og trening i Aktiv på Dagtid gjør at du kommer i bedre form og gradvis blir sterkere og mer utholdende. Du vil også merke store forbedringer både i humør og pågangsmot, men framfor alt vil du og alle rundt deg merke at du er mer glad og positiv i hverdagen. Fysisk aktivitet er også en forutsetning dersom du ønsker å gå ned i vekt.

Aktiv på Dagtid betyr mye for mange!

I følge mange av deltakerne i Aktiv på Dagtid er det sosiale samholdet veldig viktig. Treningstimene med instruktør og sammen med andre glade og positive medmennesker virker som en fritime for deltakerne. Det er dette som gjør at de kommer tilbake, selv om humøret svinger og medisiner gjør dem litt ute av form. Se hva deltakerne i Aktiv på Dagtid synes om tilbudet, ved å klikke på Deltakersitater.  

TimeplanerKontakt oss

Ofte stilte spørsmål

 • Hvem kan delta i Aktiv på Dagtid?

  Du finner all informasjon om dette når du klikker deg inn på den grønne fliken "Kan jeg delta?" til venstre.

 • Når og hvor kan jeg delta?

  Du finner all informasjon om dette under Timeplaner, se snarvei nedenfor.

 • Hva koster det?

  Deltagelsen i Aktiv på dagtid er svært billig. Men det finnes noen lokale variasjoner. Prisen er lav fordi idrettslagene får støtte fra kommunen og idrettskretsen. Kostnaden for deltagelse ligger mellom 150,- per halvår til 250,- per periode du befinner deg i målgruppen. Deltagelse i Aktiv på Dagtid gjelder alle aktivitetene som arrangeres i kommunen og de gjelder fra du kan dokumentere at du er i målgruppen, det vil si du er uten arbeid, sykemeldt eller ufør og gjelder for hele perioden dette gjelder. Du finner eksakte kostnader for aktivitet i din kommune når du klikker deg inn på timeplan.

 • Hvorfor er det idrettslag som organiserer dette?

  Ofte forbindes et idrettslag med konkurranse. Det er også dette vi ser på TV og leser om i aviser, men vi hører sjeldent om at idrettslag også driver med idrett for mange andre grupper mennesker. Idrettslag er frivillige organisasjoner driftet av og for sine egne medlemmer, som ønsker å drive med ulike former for fysisk aktivitet, trening og lek. Derfor er det naturlig at det er idrettslag som driver Aktiv på dagtid i Akershus, fordi idrettslagene kan idrett! Det betyr at deltakerne i Aktiv på Dagtid får tilgang til idrettslagenes kompetanse om trening og fysisk aktivitet. Ytterligere en fordel er at når du blir ferdig med treningen i Aktiv på Dagtid, så har mange idrettslag et tilbud for deg også på kveldstid, slik at du kan fortsette å drive fysisk aktivitet i det samme idrettslaget.

Nyheter

Samarbeidspartnere

 • Akershus Fylkeskommune
 • Norges Idrettsforbund